Zie onderstaand de verhalen van de werknemers


Ben Bleumer, bestuurder FNV
"Een nieuwe stap in je carrière!"

 

Werk je op het dak en heb je steeds dezelfde lichamelijke klachten? Of gaat alles goed en wil je dat dat zo blijft?  Onderstaand staan verhalen van mensen die zichzelf tegenkwamen. Zonder uitzondering werkten ze keihard. Totdat het echt niet meer kon. Waar moet je beginnen? Precies daarom is B2 transities opgericht. Bel ze gewoon. 

Klik op de foto voor het hele artikel.


De nieuwe carrière van Dave Nieuwenhuijzen.

“Ik ben te jong om arbeidsongeschikt te zijn.”

 

Een polsblessure betekende het einde van zijn loopbaan als dakdekker.  Een andere passende baan binnen het bedrijf was er niet. Dave Nieuwenhuijzen zocht met zijn werkgever en B2 transities naar een oplossing. Zo maakte Dave een nieuwe stap als vrachtwagenchauffeur. “Ik heb nu ook vrijheid en zelfstandigheid, net als toen ik dakdekker was.”

Klik op de foto voor het hele artikel. 


Erwin van Tiggelhoven: nieuwe carrière in de zorg.

“Hang niet de stoere jongen uit, maar trek aan de bel.”

 

Van dakdekker naar begeleider in de psychiatrische hulpverlening bij Trajectum. Die overstap ligt niet voor de hand. Toch gaat Erwin van Tiggelhoven elke dag fluitend naar zijn werk. “Gelukkig wist ik van het bestaan van B2 transities.”

Klik op de foto voor het hele artikel.


Behoud van RVU-regeling, ondanks overstap andere baan. Frits van Grimbergen: “Ik heb het naar mijn zin, dus ik stop niet.” 

Hij stond voor een moeilijke beslissing. Zijn lichamelijke klachten dwongen Frits er eigenlijk toe om te stoppen als dakdekker. Maar om in aanmerking te komen voor de zwaarwerkregeling (RVU) moest hij nog een paar maanden doorwerken. B2 transities vond een oplossing. Frits denkt nu niet meer aan stoppen. 
Klik op de foto voor het hele artikel.


Zelfde bedrijf, andere functie.

Marco Caarels werkt voortaan binnen.

“B2 transities heeft veel voor me gedaan.”

 

Dakdekker Marco Caarels was blij verrast toen zijn werkgever vroeg of hij, vanwege fysieke problemen, op kantoor wilde werken. B2 transities begeleidde het omscholingstraject.
“Het was pittig, maar ik deed het met plezier.”

Klik op de foto voor het hele artikel.


Een kantoorfunctie was de uitkomst voor Mark ten Voorde.

Dakdekker ontpopt zich als commercieel talent.

 

Een kantoorfunctie bij Egberinkdak was de oplossing voor zijn chronische schouderprobleem. Zijn werkgever stelde een overstap voor en schakelde B2 transities in voor het omscholingstraject. Mark ten Voorde “Uit mezelf had ik die stap niet zo snel gezet.” 
Klik op de foto voor het hele artikel.


Thieu Vleeshouwers over versnelde IVA-aanvraag:

“Alles uitgelegd in duidelijke taal.”

 

Werken werd voor hem onmogelijk. Thieu Vleeshouwers kreeg toen met allerlei instanties te maken. Dat was lastig voor hem. B2 transities bemiddelde en zorgde voor een versneld arbeids-ongeschiktheidstraject.

Klik op de foto voor het hele artikel.