“Belangrijk om tijdig te anticiperen.” 

Minder bureaucratie, meer persoonlijke begeleiding.

Hendrikx Daksystemen maakte meerdere keren gebruik van de diensten van B2 transities.

Vertrouwen speelt een grote rol voor een succesvol traject. “Hendrikx Daksystemen is een familiebedrijf en we vinden het welzijn van onze medewerkers erg belangrijk.”

 

Hendrikx Daksystemen maakte de afgelopen jaren gebruik van de diensten van B² transities ten behoeve van twee medewerkers, Frits van Grimbergen en Thieu Vleeshouwers. Anita van Otterdijk (verantwoordelijke HR) en Nick Hendrikx (directeur) vertellen over hun ervaringen met B² transities. 

 

Onzekerheid

Beide werknemers hadden een mooie staat van dienst maar vielen helaas uit vanwege fysieke klachten. Anita: “Samen met B² transities zochten we naar een goede oplossing. Ons bedrijf wisselde informatie uit met B² transities. Uiteraard met instemming van de werknemer. Het hing van zowel werkgever als werknemer af of dit traject succesvol zou worden. Zeker als medewerkers 40 jaar of langer in het dakdekkersvak werkzaam zijn, gaan de jaren tellen en eist het zwaar fysieke werk zijn tol.”

 

Win-win-situatie

Het is belangrijk om tijdig te anticiperen, vindt Anita. “Afwachten is vaak geen optie. Voor Frits schakelden wij een standaard re-integratiebureau in en we merkten dat er weinig affiniteit met de bedrijfstak was. Ook de persoonlijke benadering ontbrak. Hierdoor kwam Frits in een bureaucratische molen terecht en dat riep weerstand op.” Na een paar gesprekken met B² transities hadden zowel Hendrikx als Frits een goed gevoel. Door tevens de partner van Frits te betrekken bij de gesprekken was er veel meer vertrouwen in het vinden van een goede oplossing voor beide partijen. Een win-win-situatie dus. De echte omslag voor Frits kwam toen hij aan de slag ging bij een leverancier van dakmaterialen in de buurt. Nick: “Na wat onzekerheid in de startfase – ‘ben ik wel geschikt?’ – kreeg hij er vertrouwen in en ging met plezier naar het werk. B² transities draagt bij aan omscholing, bijscholing en herscholing. Dankzij die ondersteuning behaalde Frits de certificaten voor heftruck en reachtruck en leerde hij werken met de scanner en computer. Een half jaar daarvoor had dat nog onmogelijk geleken. Alles viel op zijn plaats.”

 

Verkort Traject

Voor Thieu was er helaas geen mogelijkheid om te re-integreren. Na diverse gesprekken met Thieu en zijn partner adviseerde B² transities om een vervroegde WIA-aanvraag voor de 68e ziekteweek te doen. Er werd een IVA-uitkering toegekend door het UWV. Nick: “We hebben helaas afscheid moeten nemen van beide hardwerkende vakmannen maar we zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. Het welzijn van onze medewerkers heeft onze prioriteit.”