Op tijd ingrijpen getuigt van goed werknemerschap.

“Als je te lang doorgaat, heb je alleen verliezers.”

 

Ramon van Hoof, directeur bij Bollen daksystemen bv, merkte dat zijn medewerker René van Gool last kreeg van lichamelijke klachten. Een andere functie binnen het bedrijf bleek lastig. Hij schakelde daarom B2 transities in.

 

“René is een goeie vent. Hij werkte vanaf het eerste uur bij ons. Hij is een grote kerel, maar kreeg lichamelijke klachten. Zijn heupen, knie en rug gaven problemen. In het begin ging het nog wel. Maar hij zou het zware beroep van dakdekker geen jaren meer volhouden, zoveel was duidelijk.” Intern was er geen andere passende functie voor René. Ramon: “Er moest iets gebeuren. René gaf zelf ook aan dat het niet meer ging. Het getuigt niet van goed werkgeverschap als je daar niets mee doet, vind ik. Als werkgever moet je signalen oppakken. Ik zie het als iemand moeilijk loopt. De mensen hier zijn geen nummer, de lijnen zijn kort. Het is natuurlijk jammer dat we een goeie vent moeten missen. René is allround dakdekker, met veel vakkennis. Maar als je te lang doorgaat, heb je uiteindelijk alleen maar verliezers.”

 

Menselijke kant

B2 transities werd ingeschakeld om voor René een baan buiten het bedrijf te vinden. Een traject dat bijna een jaar duurde. Ramon: “B2 transities heeft een heel netwerk binnen de branche. En ze begeleiden zonder winstoogmerk. B2 transities kijkt ook meer naar de menselijke kant. René is uiteindelijk bij een goed bedrijf terechtgekomen, in een binnendienstfunctie. Dit past bij hem. Hij werkt daar nu bijna een jaar. En hij heeft het daar naar zijn zin. Dat is goed om te horen.”

 

Tussenpersoon

Ramon kent de medewerkers van B2 transities goed. “Ze doen hun werk vol overgave en enthousiasme. B2 transities was in dit geval een uitstekende tussenpersoon. Voor mij is het toch lastiger om met concullega’s over dit soort zaken te bellen. Met z’n drieën hebben we open en eerlijk gepraat. En er is een goede oplossing gevonden. Bovendien voorkomen we zo dat er allerlei kosten worden gemaakt. Het is belangrijk dat bedrijven weten welke mogelijkheden er zijn. B2 transities denkt mee en kijkt mee. Ze mogen wel iets meer bekendheid krijgen binnen de branche. Het is mooi dat ze ervoor zorgen dat dakdekkers kunnen blijven doen wat ze het liefst doen.”